Another Academy


keizersgracht 756 1017 EZ Amsterdam
0031 (0) 639881602 Klik om te bellen

Over Another Academy

Another Academy biedt een unieke cursus modestyling van 16 weken aan.
In deze cursus komen alle aspecten van het vak mode styling aan de orde.

Hierom kies jij juist voor Another Academy:

• je bouwt een professionele portfolio op, de enige toegang voor een freelance stylist tot de mode wereld
• je wordt opgenomen in het creatief platform van Another Academy
• individuele aandacht en intensieve training bereiden je voor op een
glansrijke carrière als freelance modestylist

De cursus is erop gericht om inzicht te krijgen in de modebranche en het vak styling. Naast de cursus is er ruime aandacht voor het verwerven van praktijkvaardigheden,onder andere door het produceren van fotoshoots en het assisteren van professionals uit het vak, dit allen heeft als resultaat dat de cursisten ook echt aan de slag gaan als mode stylist!

Another Academy studenten werken O.A voor Glamour magazine, Elie Saab,Vanity Fair en zijn aangenomen op verschillende nationale en internationale
mode academies zoals het prestigieuze Central Saint Martins Londen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Opbouw portfolio centraal
Omdat een professionele portfolio de enige toegang is tot de stylingwereld staat de opbouw van je portfolio centraal in de cursus. Gedurende de 16 weken creëer je 3 maal een modeproductie. Je start met het bedenken van een innovatief concept dat aansluit op de modetrends van het volgende seizoen en deze ontwikkel je verder tot een echte modeproductie.

Je werkt altijd met de top van de nieuwe generatie make-up artiesten, haarstylisten, modellen en fotografen. Naast de editorial kant van styling wordt ook de commerciële en de zakelijke kant van het stylingvakbehandeld, zodat je na het afronden van de cursus als allround modestylist.aan de slag kunt. Ook na de cursus krijg je vrijblijvend advies ivm je carrièreverloop,.Voormalig cursisten van Another Academy werkten o.a voor: Men at Work, Bronx, Flair en de Blend. En Another Academy heeft haar eerste award winnaar, Maaike Staal is de best upcoming stylist van Nederland, benoemd door mode blad de ELLE!

Inhoud van de cursus
Mode geschiedenis, trend prognoses maken, moodboards creëren, still fotografie, commerciele styling, editorial styling, personal styling, shopping pagina's maken, fashion show styling, zakelijke aspecten van een eigen onderneming, netwerken, assisteren van een stylist.

Niveau
De cursus wordt op HBO niveau gegeven, je bent ook welkom met een MBO diploma; motivatie, zelfstandigheid en passie voor mode zijn de
criteria om aangenomen te worden!

Foto's

Werk van AA student sofija Rybakovaite

Another Academy in het kort

Soort opleidingen

Cursus

Opleidingsniveaus

Hbo
Mbo

Vakgebieden

Media en journalistiek
Mode styling
Muziek, theater en beeldende kunsten

Onze locatie

Another Academy


keizersgracht 756 1017 EZ Amsterdam
0031 (0) 639881602 Klik om te bellen