Artikelen over opleidingen

Iedereen doet aan overspel

Wist u dat 35% van de getrouwde vrouwen vreemdgaat? Bij mannen is dit 47%. Althans in Amerika. U doet vast ook aan overspel.

Lees meer >>

Op 20 mei 2009

veel gestelde vragen over assertiviteit beantwoord door Hans Dalhuijsen

In telefoongesprekken worden mij nogal eens de volgende vragen voorgelegd: - Wat is assertiviteit? - Hoe kun je niet assertief gedrag opmerken? - Hoe ontstaat niet assertief gedrag? - Wat merk je zelf van niet assertief gedrag? - Is niet assertief gedrag verkeerd? - Is niet assertief zijn erg? - Heeft niet assertief gedrag ook voordelen? - Hoe houd je niet assertief gedrag in stand? - ...

Lees meer >>

Op 13 februari 2009

Valse vrienden in het Duits

Je noemt ze “valse vrienden” – woorden in twee verschillende talen, die heel erg op elkaar lijken, maar toch niet hetzelfde betekenen. Hoe meer twee talen met elkaar verwant zijn, hoe meer valse vrienden er zijn.

Lees meer >>

Op 9 februari 2009

Goed voor de dag komen in het Frans

Je hebt soms contact met Franstalige collega’s of klanten uit België, Frankrijk, Zwitserland. Je manager reist wel eens naar Frankrijk voor een bespreking of relaties komen bij jullie op kantoor. Afspraken plannen, bezoek ontvangen, een zakenreis boeken, hoe doe je dat in correct Frans?

Lees meer >>

Op 9 februari 2009

Taaltips & trucs: internationaal telefoneren

Kirsten werkt voor een internationale organisatie. Haar manager reist veel naar het buitenland voor vergaderingen, congressen en afspraken met belangrijke zakelijke relaties. Volgende week vertrekt haar manager weer voor een aantal dagen naar belangrijke klanten in Europa en Azië.

Lees meer >>

Op 9 februari 2009