Meer resultaat bij behandeling?

De meeste mensen kennen een EEG, EMG, ECG wel vanuit het ziekenhuis. Deze metingen wordt gedaan om te kijken of er wat afwijkt wat bepaalde klachten kan veroorzaken. De gegevens van de meting en de eventuele conclusie worden doorgegeven aan de desbetreffende behandelaar.

Wist je dat je met deze meetmethodes ook kan trainen? Als de cliënt meer inzicht heeft op de klachten, dat het herstel dan sneller gaat?

Je maakt gebruik van het zelfregulerende systeem waardoor de cliënten invloed krijgen op de signalen van de meting. Het is een mooi instrument ter aanvulling op je behandeling.

We zijn ons er nauwelijks van bewust hoe bijzonder complex ons lichaam eigenlijk is en wat er aan bijzondere en verfijnde motoriek komt kijken bij dagelijkse handelingen. Maar ook weten we weinig over de werking van de hersenen tijdens verschillende emoties en bij bepaalde aandoeningen.

Zou het niet mooi zijn dat je als coach, psycholoog, huisarts, fysiotherapeut of zelfs psychiater daar meer mee zou kunnen?

Samen met je cliënt inzicht krijgen in het ontstaan van de klachten en dit kunnen projecteren op een beeldscherm. Vaak stuur je de cliënten door voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Als je nu eens zelf dat onderzoek zou doen? Of nog een stapje verder?

Samen met je cliënt zichtbaar maken aan de hand van een EEG, ECG, EMG om te kijken wat er nu allemaal afspeelt in dat lichaam en brein wat de klachten mogelijk veroorzaakt. Hebben we uw interesse gewekt? Zou u dit ook willen gaan toepassen in uw dagelijkse behandeling/ training?

Op April 18, 2018