
Kookcursus Italiaans 2021
Ik geef sinds 2003 kooklessen/ kookcursussen bij mensen thuis. Vanaf,hopelijk, volgend jaar in mijn kookstudio thuis in Velden.
Ik kan je verse brooddeeg en pizza deeg leren maken, verse pasta, tomatensauzen, vlees-of visgerechten. De gerechten die ik maak komen oorspronkelijk meestal uit Zuid Italië.
Je krijgt met mij vooral "het gevoel" voor de Italiaanse keuken, hoe wij koken, onze eetgewoontes. Hoe belangrijk het gebruiken van de kruiden op groenten, vlees, pasta's is. Hoe belangrijk de combinatie van groenten, vleeswaren en kruiden op een pizza is.
Ik ben een kokkin die thuis van mamma, oma's en tantes alles geleerd heeft.
Programma van de kookcursus
Elke les begint met een aperitief en een proeverij van typische Italiaanse producten.
Daarna wordt de receptuur uitgelegd en we gaan samen lekker kokkerellen. Limoncello of een andere digestief als afsluiting.
Na elke les ontvangen jullie de receptuur en als cursus afgelopen is : het Deelname Certificaat “Certificato di partecipazione”.
Les 1 : Workshop Pizza Napoletana en Focaccia brood
Les 2: Workshop Verse Pasta
Les 3: Pesce e Frutti di mare ( vis en zeevruchten ) menu
Les 4: La Bolognese (de echte bolognesesaus) menu of Antipasti menu
Voor planning en informatie stuur een mail naar giorgialume@passione-italia.nl
Grazie e Cordiali saluti, Vriendelijke groeten Giorgia
Op March 2, 2021