Artikel afbeelding

Taal leren hoeft niet meer in een klasje.

Is een avondopleiding altijd de juiste weg?.

Iber Lengua verzorgt al meer dan 25 jaar zakelijke taaltrainingen en als daarbij één zaak steeds duidelijker wordt, dan is het wel dat flexibiliteit in planning betere resultaten oplevert dan het traditionele concept van groeps-les in een vaste klas op een vaste avond.

Het is zeker waar dat de initiële investering in eerste instantie lager is voor een groepscursus in een reguliere opleiding. Maar zijn de totale kosten dat ook echt?

De werkagenda is tegenwoordig onvoorspelbaar en afspraken, beurzen en buitenlandse reizen bedreigen de voortgang van de cursus. De klas gaat door en de hoeveelheid in te halen werk neemt toe. Niet zelden gebeurt het dan ook dat de cursist uiteindelijk de strijd opgeeft en de cursus niet afmaakt. Zelfs de beroemde spoedcursussen van een week zijn niet altijd de beste oplossing omdat niet elke cursist het opnamevermogen heeft om een week lang intensief kennis tot zich te nemen.

Iber Lengua boetseert de planning van de cursus daarom om de agenda van de cursist heen. Het uitgangspunt is daarbij een combinatie van de leermogelijkheden van de cursist en de beperkingen in zijn agenda.

En dat kan dus betekenen dat een spoedcursus van vijf dagen ook verdeeld kan worden over 2, 3 of 5 weken. Het is zelfs mogelijk om de cursus op te delen in een gedeelte spoedcursus en daarna een aantal weken in-company training op het bedrijf zelf. Of om bijvoorbeeld voorafgaand aan een spoedcursus een aantal skype-lessen te plannen om een vliegende start te maken met de intensieve training.
Daarnaast wordt e-learning gebruikt als aanvulling om het leerproces soepeler te laten verlopen.

Het is het doel dat telt en de manier om er te komen kan via diverse wegen lopen.

Natuurlijk is niet alleen de planning de succesfactor bij een maatwerk taaltraining. De training moet ook aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de cursist. De Iber Lengua taaltrainers zijn bekend met de zakenwereld en als het nodig is wordt voor elke cursist branche-specifiek lesmateriaal met vakjargon ontwikkeld.

De nieuwe taal moet voor het werk voelen als een onmisbaar stuk gereedschap.

Een Italiaanse klant benaderen in het Engels is als een schroevendraaier gebruiken als beitel.

Het werkt misschien wel maar is meestal niet de beste oplossing.

Dat is waarom wij zeggen: “Goed gereedschap is het halve werk”.
En Iber Lengua levert het juiste “gereedschap” voor de zakelijke communicatie.

Op September 16, 2019