Herbert Vissers College


Noorderdreef 175 2152 LC Nieuw Vennep
0252661599 Klik om te bellen

Over Herbert Vissers College

Welkom op het Herbert Vissers College! Dé school die jou uitnodigt om samen de toekomst mooier te maken. Door verbinding te maken. Met jezelf, jouw talent en de wereld om je heen. We delen onze positieve blik en kijken vooruit. Drie kernwaarden staan hierbij centraal: we houden de kwaliteit van onderwijs hoog, we werken vanuit een heldere structuur en we zorgen dat iedereen zich hier veilig, eerlijk behandeld en gerespecteerd voelt. En dat doen we samen. Met leerlingen, docenten, medewerkers en ouders. Samen zetten we een positieve beweging in gang. Doe, leer en ontdek je mee?

Laten we ‘morgen’ maken. Samen!

Missie
Het is onze ambitie onze leerlingen te vormen en hun talenten te ontwikkelen, zodat zij, als wereldburgers van morgen, het verschil zullen maken voor zowel de eigen leefomgeving als de wijde wereld. In een complexe samenleving hebben onze leerlingen oriëntatiepunten nodig. Daarom geven wij hen de volgende waarden mee: aandacht, vertrouwen, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Visie
In een snel veranderende wereld maken wij als HVC het verschil door onze leerlingen de ruimte te geven hun talenten te ontwikkelen en hen de juiste kennis en vaardigheden voor de maatschappij van morgen mee te geven. Wij geloven dat in iedere leerling een waardevol, uniek en persoonlijk talent aanwezig is. Dat aangeboren talent moet worden ontdekt en ontwikkeld.

Visie op leren
In de wijze waarop wij ons leerproces gestalte geven, vinden we het kind achter de leerling essentieel. We zien onze leerlingen niet alleen als consumenten van kennis, maar ook als personen die zich ontwikkelen. Kortweg komen zij voor deze drie hoofddoelen naar het HVC: kennis verwerven – bewust worden van je rol in de samenleving – je eigen persoonlijkheid vormen.

Verbinding
Het HVC is een brede school die verbindt, een school voor alle jongeren in Nieuw-Vennep en omgeving. Dit betekent dat we alle schoolsoorten blijven aanbieden. En ook dat we verschillende leerstijlen binnen de school willen accommoderen. Uitgangspunt is de pedagogische driehoek tussen leerling, ouders en school. Samen nemen we verantwoordelijkheid voor de groei en het welbevinden van leerlingen. Daarnaast zoeken we ook de verbinding met het dorp en de omgeving, met lokale bedrijven, instellingen en verenigingen. Ook binnen de onderwijsketen, van primair onderwijs tot vervolgopleidingen, willen we de contacten intensiveren.

Maatwerk
Het HVC levert leerlingen maatwerk, we willen verschillende leerstijlen accommoderen. Daarom gaan we het onderwijs nog beter toesnijden op onze doelgroepen en diverse vormen van maatwerk inbouwen. We zoeken daarbij nadrukkelijk naar betaalbare vormen van maatwerk. Daarnaast bieden we sinds 2019-2020 een stroom van gepersonaliseerd onderwijs (HVX) aan voor leerlingen die minder tot hun recht komen in het klassieke onderwijssysteem. Doel van het maatwerk is altijd: aantrekkelijk en effectief onderwijs voor jongeren in de regio.

Kijk op de website www.hvc.nl voor meer informatie.

Samen morgen maken

Foto's

Herbert Vissers College in het kort

Soort opleidingen

Dagopleidingen

Opleidingsniveaus

Gymnasium
Voortgezet onderwijs

Certificeringen

WON, STO

Onze locatie

Herbert Vissers College


Noorderdreef 175 2152 LC Nieuw Vennep
0252661599 Klik om te bellen