Hogeschool De Kempel


Deurneseweg 11 5709 AH Helmond
0492 514 400 Klik om te bellen

Over Hogeschool De Kempel

BEN JIJ DE LERAAR VOOR MORGEN?
Wat we doen bij De Kempel? Heel simpel: we leiden je in vier jaar tijd op tot de leraar voor morgen. En we zorgen ervoor dat je na de pabo een nog betere versie van jezelf als leraar wordt. Een leraar die zijn leerlingen uitdaagt en ze hun eigen mogelijkheden en talenten leert ontdekken en benutten. Met als doel: bijdragen aan de toekomstdromen van kinderen. Jij bent die leraar die kleur durft te geven aan het onderwijs. Nu en in de toekomst!

Ontdek onze opleidingen tot leraar basisonderwijs
De Kempel heeft drie opleidingsvarianten die je voorbereiden op het leraarschap: de voltijdopleiding, de deeltijdopleiding en het zij-instroomtraject. Dus er is altijd een opleiding die bij jou past!

Voltijdopleiding
Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar.

Deeltijdopleiding
Droom jij ervan om met kinderen te werken? Wil jij een baan die geen enkele dag hetzelfde is? En durf jij het roer om te gooien? Dan helpt onze deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs jou om het verschil te gaan maken voor de klas!

Zij-instroom
Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding en daarnaast affiniteit met het primair onderwijs of heb je relevante werkervaring? Dan kun je op De Kempel je toekomstdroom realiseren! Via het traject ‘zij-instroom in het beroep’ word je in twee jaar tijd leraar basisonderwijs!

Doorstuderen na de pabo
Na de pabo kun je doorstuderen op De Kempel, want we bieden ook nascholing aan startende en ervaren leraren en we verrichten onderzoek om de kwaliteit van het onderwijs nog verder te verbeteren. Haal meer uit je vak als leerkracht met een van onze trainingen, post-hbo-en masteropleidingen.


Bekijk snel onze website om alle mogelijkheden binnen De Kempel te bekijken.


De beste pabo van Nederland
Onze opleidingen krijgen stuk voor stuk veel waardering in de Nationale Studentenenquête (NSE) en de Keuzegids Hbo 2023. De Kempel ontvangt veel complimenten over de inhoud van het programma, de betrokkenheid en de kwaliteit van de docenten en de voorbereiding op de beroepspraktijk.

Wij zijn dé Hogeschool voor (aankomende) leraren

Foto's

Hogeschool De Kempel in het kort

Soort opleidingen

Avondopleidingen
Deeltijd
Maatwerk
Nascholing
Trainingen
Voltijd
Zij-instroom

Opleidingsniveaus

Hbo

Vakgebieden

Lerarenopleidingen

Onze locatie

Hogeschool De Kempel


Deurneseweg 11 5709 AH Helmond
0492 514 400 Klik om te bellen