IMF Academy


Fellenoord 224 5611 ZC Eindhoven
040 246 0220 Klik om te bellen

Over IMF Academy

International Management Forum (IMF) biedt een breed scala aan opleidingen op verschillende vakgebieden. Deze opleidingen sluiten direct aan bij het professionele belangstellingsniveau van onze klanten. De inhoud van de opleidingen wordt in nauwe samenwerking met vooraanstaande vakspecialisten ontwikkeld. Al onze docenten zijn werkzaam bij gerenommeerde organisaties op de betreffende (deel)gebieden.

Wij ontwikkelen en organiseren tal van actuele klassikale trainingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hot topical schriftelijke cursussen uit waarmee u direct aan de slag kunt. Deze schriftelijke cursussen zijn eveneens beschikbaar in de vorm van digital learning. Waar van belang, sluiten onze opleidingen aan bij algemeen erkende en internationale certificeringen. Uiteraard kunnen wij - op aanvraag - elke gewenste opleiding voor u organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company opleiding (bij meerdere deelnemers) of als praktijkgerichte coaching (wanneer het slechts 1 of 2 personen betreft).

Klassikale trainingen
Wij bieden vele actuele klassikale trainingen aan via een open rooster, waaronder certificerende trainingen, bootcamps, masterclasses en post-HBO opleidingen. De duur van deze trainingen varieert sterk; van 1 dag tot maar liefst 16 dagen, afhankelijk van onder meer de benodigde diepgang en aansluiting bij eventuele certificeringen. Een klassikale training is een trainingsvorm waarbij deelnemers uit diverse organisaties dezelfde training volgen met bestaand lesmateriaal en een vaststaand programma.

Schriftelijke cursussen en digital learning
Hoe werkt een schriftelijke cursus?
Onze schriftelijke cursussen gaan maandelijks van start. Vanaf het moment dat de cursus start, ontvangt u met een wekelijkse regelmaat een lesdeel thuis of op uw werkadres. Voor de bestudering van één lesdeel moet u rekenen op een studieduur van gemiddeld 4 á 5 uur. Indien u in een ander tempo wilt studeren, bijvoorbeeld één les per 2 weken, of u wilt alle lesdelen in één keer ontvangen, dan is dit altijd mogelijk. Ook als u op een ander moment dan genoemd op de website met een schriftelijke cursus wilt starten is dit mogelijk. U kunt uw voorkeuren aangeven op het online inschrijfformulier. Voor vragen over de lesstof kunt u doorgaans rechtstreeks terecht bij de docent(en). De meeste lesdelen worden afgesloten met vragen om de nieuw opgedane kennis direct te toetsen.

Wat is digital learning?
Wilt u de schriftelijke cursus van uw keuze graag tevens online bestuderen? Dat kan. Al onze schriftelijke cursussen zijn beschikbaar in de vorm van digital learning. U ontvangt persoonlijke inloggegevens waarmee u de cursus digitaal kunt bestuderen. Naast toegang tot de digitale leeromgeving (voor de periode van één jaar) ontvangt u de volledige schriftelijke cursus - in één keer - als praktisch naslagwerk.

Voordelen van een schriftelijke/digitale cursus

 • De lesstof van een schriftelijke cursus is qua diepgang en hoeveelheid gebaseerd op de stof die behandeld wordt in een 4- á 5-daagse klassikale training.
 • Kosteneffectief: een schriftelijke cursus kost u geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en belangrijker nog, u bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus u en uw organisatie 40% tot 60% minder dan een klassikale cursus. Daarnaast betaalt u slechts 9% BTW.
 • U kunt zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert.
 • Al onze schriftelijke cursussen zijn direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk. De auteurs delen hun ervaringen met u en illustreren de theorie met behulp van vele cases en praktijkvoorbeelden.
 • Persoonlijke begeleiding: heeft u vragen tijdens de bestudering van de lessen? Dan kunt u direct contact opnemen met uw auteurs.
 • De cursusmap vormt na afsluiting van de cursus een waardevol en praktisch naslagwerk.
 • Elke cursist ontvangt na afloop van de cursus een certificaat.

In-company opleidingen en praktijkgerichte coaching op maat
Al vanaf doorgaans 5 á 6 deelnemers kunnen wij elke gewenste opleiding in-house bij u organiseren.

Voordelen van een in-company opleiding
Een in-company training biedt diverse voordelen. Deze:

 • kan volledig op úw organisatie en branche worden toegespitst zodat de inhoud van de training direct toepasbaar is in uw eigen werksituatie;
 • wordt op de rol, de achtergrond en het (kennis- en opleidings)niveau van de deelnemers afgestemd;
 • draagt bij aan teambuilding en eenzelfde kennisniveau wat draagvlak en motivatie creëert;
 • wordt in uw eigen werkomgeving verzorgd wat tijd en kosten bespaart; en
 • geeft u de ruimte om openlijk discussies te voeren en eigen praktijkcases in te brengen omdat er geen buitenstaanders aanwezig zijn.

Praktijkgerichte coaching
Indien u een in-company oplossing wenst voor slechts 1 á 2 deelnemers, kunnen wij een praktijkgericht coachingstraject op maat voor u samenstellen. Wij hebben diverse, zeer ervaren coaches beschikbaar met een ruime, gedegen kennis van elk gewenst onderwerp. Wij stellen graag samen met u vast welke doelstellingen u wilt behalen en op welke termijn.

Voor een offerte op maat, toegespitst op úw wensen en organisatie, kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 040 - 246 02 20.

PE-punten
Voor vrijwel al onze opleidingen kunt u PE-punten behalen bij diverse beroepsorganisaties, zoals bijvoorbeeld NOREA of de NBA. Of de door u gewenste opleiding voldoet aan de Richtlijn Permanente Educatie en hoeveel PE-punten u kunt behalen, kunt u navragen bij de beroepsorganisatie waarbij u bent aangesloten.

Ervaren, persoonlijk, praktijkgericht en flexibel

IMF Academy in het kort

Soort opleidingen

Avondopleidingen
Bedrijfsopleidingen
Dagopleidingen
Deeltijd
Opleidingen voor ouderen
Thuisopleidingen
Trainingen
Voltijd
Volwassenenopleiding

Opleidingsniveaus

Hbo
Wo

Vakgebieden

Computers en ICT
Economie, recht en arbeid
HRM, logistiek, financieel, security, facility
Management
Persoonlijke ontwikkeling
Zorg

Onze locatie

IMF Academy


Fellenoord 224 5611 ZC Eindhoven
040 246 0220 Klik om te bellen