NIPA Opleiding voor Doktersassistent


Ommelseweg 55 5721 WT Asten
085 3033958 Klik om te bellen

Praktijkdocenten uit het werkveld
Aandacht voor de student
Persoonlijke begeleiding

Over NIPA Opleiding voor Doktersassistent

Erkende MBO4 opleiding doktersassistent op onze locatie in Asten.

Het NIPA heeft al bijna 75 jaar ervaring in het opleiden van mensen tot doktersassistent, het is de eerste niet bekostigde doktersassistent opleiding met een door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend MBO niveau 4 diploma.

Waarom kiezen voor NIPA

Onze opleiding staat hoog aangeschreven vanwege het feit dat onze studenten bewust voor het beroep van doktersassistent kiezen.

Verschillende varianten

NIPA biedt meerdere varianten aan; 2-jarige avondopleiding, 1,5 jarige dagopleiding en BBL opleiding. De tweejarige avondopleiding doktersassistent (3e leerweg) omvat per leerjaar ca. 39 weken. In het eerste jaar zullen vooral theoretische vakken aan bod komen. In leerjaar twee wordt er vooral aandacht besteed aan praktijk vakken, de beroepspraktijkvorming en de examinering.

De theoretische- en praktijklessen worden ondersteund met modules in ons Leerportaal.

De avondopleiding heeft startmomenten in maart en september. Je bent toelaatbaar als je zeer gemotiveerd bent en de juiste vooropleiding hebt gehad (MBO 3 of 4, HAVO of VMBO T). Voor deze variant hoef je geen medische voorkennis te hebben.

De dagopleiding heeft startmomenten in april en november. Het eerstvolgende startmoment is op donderdagochtend 20 april 2023. Bij deze variant heb je wekelijkse lessen op één dagdeel.

Deze 1,5 jarige opleiding (welke in totaal 58 lesweken bevat) is geschikt voor mensen die al in de (huisartsen)zorg of in een ziekenhuis werken als polikliniek assistent, medisch secretaresse, (ongediplomeerd) doktersassistent, verpleegkundige of verzorgende. Heb je geen medische achtergrond, maar wel een MBO4 of HBO opleiding afgerond, dan kun je door middel van een positief afgeronde toelatingstoets toegelaten worden (hierin wordt kennis m.b.t. anatomie, fysiologie en pathologie en Nederlands getoetst).

Foto's

Anatomie

NIPA Opleiding voor Doktersassistent in het kort

Soort opleidingen

Avondopleidingen
Dagopleidingen
Deeltijd
Trainingen
Volwassenenopleiding

Opleidingsniveaus

Mbo

Vakgebieden

Beroepsopleiding
Zorg

Certificeringen

Erkend MBO niveau 4 diploma

Onze locatie

NIPA Opleiding voor Doktersassistent


Ommelseweg 55 5721 WT Asten
085 3033958 Klik om te bellen