NIPA Opleiding voor Doktersassistent


Ommelseweg 55 5721 WT Asten
085 3033958 Klik om te bellen

Over NIPA Opleiding voor Doktersassistent

NIPA Opleidingen verzorgt de MBO opleiding doktersassistent.

De tweejarige deeltijd doktersassistent opleiding (3e leerweg) omvat per leerjaar ca. 39 weken.  Het eerste jaar zijn er twee lesavonden per week met de lestijden van 19.00 uur tot 21.15 uur. In het eerste jaar in principe op woensdag en donderdag en in het tweede leerjaar op maandag of dinsdag (wijzigingen in het programma voorbehouden). In het eerste jaar zullen vooral theoretische vakken aan bod komen. In leerjaar twee wordt er vooral aandacht besteed aan praktijk vakken en de examinering.

In het tweede jaar van de tweejarige opleiding is er één lesavond van 19.00 uur tot 21.45 uur, dit kan op maandag of dinsdag zijn (dit wordt in het rooster tijdig bekend gemaakt, de dagen kunnen afhankelijk zijn van de vakken en examens). De fysieke lessen worden ondersteund met modules in ons Leerportaal.

Sinds januari 2020 verzorgt NIPA ook een 1,5-JARIGE DOKTERSASSISTENTEN OPLEIDING in Asten (vlakbij de A67, met voldoende parkeerplaatsen)

Op 11 mei 2021 start de volgende groep aan de opleiding tot doktersassistent op onze locatie in Asten.

Deze 1,5 jarige opleiding is geschikt voor mensen die al in de huisartsenzorg of in een ziekenhuis werken als polikliniek assistent, medisch secretaresse, (ongediplomeerd) doktersassistent of verpleegkundige. Heb je nog geen medische achtergrond dan kun je door middel van een positief afgeronde toelatingstoets toegelaten worden (hierin wordt kennis m.b.t. anatomie, fysiologie en pathologie en Nederlands getoetst). 

NIPA Opleiding voor Doktersassistent in het kort

Soort opleidingen

Avondopleidingen
Dagopleidingen
Deeltijd
Volwassenenopleiding

Opleidingsniveaus

MBO

Vakgebieden

Beroepsopleiding
Zorg

Onze locatie

NIPA Opleiding voor Doktersassistent


Ommelseweg 55 5721 WT Asten
085 3033958 Klik om te bellen