Operational Excellence Transfer


Flevoparkweg 58 1095 DJ Amsterdam
020 33 13 449 Klik om te bellen

Over Operational Excellence Transfer

Aladon RCM-advies, trainingen en gecertificeerde facilitators

  • Vergroot asset-prestaties – op het gebied van veiligheid, milieu, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en klanttevredenheid,
  • Verlaag kosten,
  • Beheers proactief risico’s,
  • Conformiteit (compliance) – de risicobeheersstrategie opgesteld met RCM3 voldoet aan de eisen gesteld in de ISO-standaards voor asset management (ISO 55000) en risico management (ISO 31000).

RCM: Reliability Centered Maintenance is de unieke methode waarmee het geheel aan kosteneffectieve risicobeheersmaatregelen voor fysieke assets wordt bepaald en onderbouwd:

  • Welke onderhoudstaken, of misschien wel geen, moeten worden toegepast op een technisch systeem,
  • Met welk interval deze taken moeten worden uitgevoerd,
  • Ook wordt er met RCM bepaald welke storingen beter bestreden kunnen worden met een wijziging van het ontwerp, het gebruik of door het verbeteren van instructies, kennis of vaardigheden.

De keuze uit de verschillende risicobeheersmaatregelen wordt gemaakt op basis van technische haalbaarheid en de toegevoegde economische waarde of de reductie van risico op het gebied van veiligheid of milieu.

The Aladon Network: Operational Excellence Transfer maakt deel uit van Aladon, The Risk & Reliability Global Network. Aladon heeft de werkmethodes RCM2 en RCM3 ontwikkeld. Aladon-RCM is wereldwijd de eerste en meest toegepaste wijze om de kracht van RCM te benutten. Aladon RCM wordt toegepast in meer dan 100 landen in elke branche waar fysieke assets van belang zijn; wij hebben jarenlange ervaring met de toepassing van onze methodieken in nutsbedrijven, infrastructuur, maakindustrie, procesindustrie, food, farmacie, het openbaar-vervoer en meer. 

De basiscursus RCM3 is de beste start om te kunnen profiteren van de kracht van RCM. Deze cursus is opgenomen in het cursusprogramma van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). Het is dan een cursus met open inschrijving met deelnemers van verschillende bedrijven. Nog vaker vindt deze cursus plaats bij bedrijven op locatie – in-company

Op www.rcm3.nl vindt u alle informatie over RCM en kunt zich inschrijven voor onze opleidingen of een afsprak maken voor een vrijblijvende kennismaking met een van onze ervaren experts. 

Operational Excellence Transfer in het kort

Soort opleidingen

Driedaagse basiscursus

Opleidingsniveaus

Hbo
Mbo
Wo

Vakgebieden

Techniek

Onze locatie

Operational Excellence Transfer


Flevoparkweg 58 1095 DJ Amsterdam
020 33 13 449 Klik om te bellen