Van Hall Larenstein


Agora 1 8934 CJ Leeuwarden
058-2846100 Klik om te bellen

Over Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein is een internationale, groene hogeschool. Als kennisinstituut combineert Van Hall Larenstein onderwijs, verzorgd door gedreven experts, met toegepast onderzoek binnen de verschillende lectoraten.

Van Hall Larenstein leidt studenten op tot hoogwaardige, ambitieuze en innovatieve professionals die bijdragen aan een duurzame wereld. De hogeschool kiest voor een duidelijk onderwijsprofiel en het opleidingsaanbod focust zich op drie aan elkaar gerelateerde domeinen. Van Hall Larenstein onderscheidt zich hiermee van andere hogescholen. De drie domeinen binnen Van Hall Larenstein zijn:

- Animals and Business
- Delta Areas and Resources
- Food and Dairy

Het praktijkgericht onderzoek binnen onze lectoraten is altijd altijd gericht op verbetering van de beroepspraktijk. Tevens dragen de lectoraten bij aan innovatie van het curriculum van de professionals die wij opleiden.

Van Hall Larenstein heeft twee locaties in Nederland: Leeuwarden en Velp.

Internationalisering
Het werkveld waarop de studenten worden voorbereid is internationaal geörienteerd en heeft een multicultureel karakter. Het verwerven van competenties om in een internationale omgeving te kunnen werken is niet alleen belangrijk voor studenten met internationale ambities, maar ook voor studenten die in Nederland willen werken.

Door internationale competenties in het curriculum van de studieprogramma's op te nemen, sluit de hogeschool zich aan bij de internationaliseringsambities zoals die zijn geformuleerd door de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) en de Vereniging van Nederlandse hogescholen.

Van Hall Larenstein in het kort

Soort opleidingen

Deeltijd
Voltijd

Opleidingsniveaus

Hbo

Vakgebieden

Milieukunde en Ruimtelijke Ontwikkeling, Landbouw, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Voeding en dietetiek, International business and management studies, Chemie en Chemische technologie

Onze locatie

Van Hall Larenstein


Agora 1 8934 CJ Leeuwarden
058-2846100 Klik om te bellen